KEMIJÄRVI SOI -kesäfestivaali

Heinäkuu 17. klo 15:00 - Heinäkuu 18. klo 01:00
Sijainti: Ahvensalmen kenttä

Kemijarvi soi.JPG

 

 

KEMIJÄRVI SOI

kesäfestivaali

 

AHVENSALMEN KENTTÄ, KEMIJÄRVI

 

PERJANTAI 17.7. & LAUANTAI 18.7.

 

SUOMEN POHJOISIN POP- JA ISKELMÄMUSIIKKIFESTIVAALI

 

SUVI TERÄSNISKA, MARI BOINE (Norja), NEON 2, KOLMAS NAINEN, LAURA VOUTILAINEN, MILJOONASADE,  

ARTTU WISKARI, SAMULI EDELMANN & ORKESTRA SUORA LÄHETYS, ANTTI KETONEN, DINGO

ja viimeisin artistikiinnitys MAMBA

 

 Kemijärvi Soi –kesäfestivaali järjestetään heinäkuussa ensimmäistä kertaa Suomen pohjoisimmassa kaupungissa Kemijärvellä.

 

Kemijärvi Soi kuuluu nyt samaan, tasokkaaseen kaupunkifestivaalien ketjuun, jossa ovat mukana muun muassa Hyvinkää Soi, Järvenpää Soi, Oulussa järjestettävä Kuuska Soi ja Salo Soi. Eri puolilla Suomea järjestettävät Soi-tapahtumat ovat kiinnostaneet yleisöä ja saaneet kiitosta niin vetovoimaisesta esiintyjäkaartista kuin laadukkaista järjestelyistäkin. Esimerkiksi viime kesänä startanneen Salo Soi –tapahtuman pääsyliput myytiin loppuun jo ennakkoon ja niin Järvenpää Soi kuin Kuuska Soi kokosivat kumpikin paikalle yli 10 000 festivaalivierasta.

 

Kaksipäiväinen Kemijärvi Soi -festivaali tuo huippuartistit Kemijärvelle perjantaina 17. ja lauantaina 18. päivä heinäkuuta.

 

PERJANTAI 17.7.

 

Suvi Teräsniska

Mari Boine (Norja)

Laura Voutilainen

Neon 2

Kolmas Nainen

 

***

 

MARI BOINE

 

 

 Maailman tunnetuimpiin saamelaisartisteihin lukeutuvan Mari Boinen kansainvälinen läpimurto tapahtui heinäkuussa 1990 julkaistun ”Gula Gula” –albumin myötä. Albumin julkaisusta vastasi Peter Gabrielin johtama levymerkki RealWorld.

 

Toistakymmentä albumia julkaissut Boine yhdistelee musiikissaan saamelaista musiikkiperintöä muun muassa norjalaiseen kansanmusiikkiin, jazziin, rockiin ja poppiin.

 

Lapsuutensa ja nuoruutensa hän vietti Gámehisnjàrga-nimisessä kylässä Kaarasjoella, Finnmarkin kunnassa, Pohjois-Norjassa.

 

Musiikki, jota ensimmäisenä kuulin oli vanhempieni laulavan virsiä. Meillä ei ollut kotona levysoitinta tai televisiota. Ääriuskovaiset vanhempani eivät sellaista hyväksyneet. Radio meillä oli, mutta siitä kuunneltiin vain uutisia, säätiedotuksia ja jumalanpalveluksia. Silloin, kun vanhemmat eivät olleet kotona me lapset kuuntelimme tietysti musiikkia”, Mari Boine muistelee.

 

Mari Boinen viimeisin albumijulkaisu on parin vuoden takaa ja nimeltään ”See the Woman”.

 

(www.mariboine.no)

 

***

 

LAUANTAI 18.7.

 

Miljoonasade

Arttu Wiskari

Antti Ketonen

Samuli Edelmann & Orkestra Suora Lähetys

Mamba

Dingo

 

***

 

MAMBA

 

 

 Suomipopin ikisuosikkeihin kuuluva, uransa jo 1980-luvun puolivälissä aloittanut Mamba palaa keikka- ja festarilavoille usean vuoden keikkatauon jälkeen.

Mambaa on tiedusteltu keikoille jo puolen vuosikymmentä, mutta olen pitänyt itselleni ehtona, että uusia julkaisuja on saatava alle. Kun pitkän tauon jälkeen sävellyskynä alkoi jälleen liikkua ja tarttuvia kertosäkeitä syntyä, katsoin, että on aika nostattaa yhtye täyteen toimintavalmiuteen ja virittää pyssyt keikkatoimintaan”, yhtyeen perustaja Tero Vaara kertoo.


Toki Mamban laaja katalogi kuluneilta vuosikymmeniltä – ”Mitä yhdestä särkyneestä sydämestä”, ”Kantakaa Lassi jo pois”, ”Lauantai-ilta”, ”Älä jätä minua”, ”Valokuvia”, ”Vielä on kesää jäljellä” ja ”Hei dj” - ovat ohjelmiston runkona, mutta uudet, tuoreet iskusävelmät pitävät setin ja tietysti myös meidät muusikot virkeinä. Kappaleiden istuvuus ja iskevyys joutuu heti tosi testiin.”

 
Tero Vaaran (kitara, laulu) lisäksi yhtyeessä operoivat Harri Lehtonen (rummut), Pete Nikkinen (koskettimet), Jari Heino (basso) sekä uutena kasvona kitaristi Ville Nurmi. Kesän keikoilla Jukka Tiirikaisen (trumpetti), Jay Kortehiston (pasuuna) ja Heikki Pohton (saksofoni) muodostama puhallinsektio vahvistaa soundia.


Uusi single “Et ole yksin” ilmestyy huhtikuussa.

 

***

 

 Monipuolisen musiikin lisäksi aikuisille (K-18) suunnatussa tapahtumassa yleisö voi nauttia myös kattavasta ja korkeatasoisesta ruoka- ja juomatarjoilusta. Festivaalialueella on useita eri baari-, ravintola- ja anniskelupisteitä.

 

Festivaalialue avataan kumpanakin tapahtumapäivänä jo kello 15.00 ja suljetaan vasta kello 01.00.

 

Tapahtumaan myydään niin yhden kuin kahdenkin päivän lippuja.

 

Lipunmyynti:

Yhden päivän lippu: 39,90 euroa (sis. kulut)

Kahden päivän lippu: 69,90 euroa (sis. kulut)

www.ticketmaster.fi ja www.lippu.fi

 

Yhteystiedot:

Lehdistöpäällikkö: Lasse Norres, lasse@norres.fi

Tapahtumajärjestelyt: RH-Entertainment, www.rh-entertainment.fi

 

alabanneri.JPG

« Takaisin etusivulle